detector.media
15.01.2022 09:50
Від ковіду помер кримський журналіст Енвер Абібулла
Від ковіду помер кримський журналіст Енвер Абібулла
Він працював в інформагенстві «Кримські новини», у редакціях «Янъы дюнья», «Qırım», «Авдет», «Голос Крыма», був стрінгером української служби BBC.

Коронавірус забрав життя кримського журналіста Енвера Абібулли, повідомляється у некролозі сайту QRIM.news.

Як стало відомо, попрощалися з Енвером 12 січня. Пандемія позначилася на долі його родини. Через ковід до лікарні потрапили тато, мати та старший брат. 5-го січня помер батько Енвера.

Після завершення університету Енвер Абібуллаєв був кореспондентом в інформаційному агентстві QRIM.news («Кримські новини»). Абібулла також працював у виданнях «Янъы дюнья», «Qırım», «Авдет», «Голос Крыма», був стрінгером української редакції BBC.

Народився 5 лютого 1986 рока в Узбекистані. В 1997-му родина Енвера повернулася до Криму. Тут Абібулла закінчив Кримський інженерно-педагогічній університет за спеціальностю «Кримськотатарська мова та література, українська мова та література». 

«Страшна звістка прийшла з Криму. Обірвалося життя Енвера Абібулли, - зазначила у своєму дописі на фейсбуку голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик. - Досі не можу в це повірити... Він був такий справжній. Життєлюб і меломан, тонкий, ерудований, чесний, із аналітичним розумом, глибоким поглядом та розкішним голосом. Забракне слів, аби описати, якою людиною був Енвер, та скільки важливого він зробив для збереження кримськотатарської ідентичності, для того, щоб світ дізнався, що відбулося в Криму після окупації. Спочивай з миром, друже! Я дякую долі, що вона подарувала мені знайомство із тобою».

Фото: фейсбук/Енвер Абiбулла

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY