detector.media
14.01.2022 14:00
У Львові муніципальний мистецький центр звинуватили у розповсюдженні порнографії через журнал «Грішниця»
У Львові муніципальний мистецький центр звинуватили у розповсюдженні порнографії через журнал «Грішниця»
У самому мистецькому центрі посилаються на висновок юристів, що зображення в журналі не є порнографічними, а адміністратор стежить за тим, щоб його не дивились діти.

Львівський муніципальний мистецький центр звинуватили у розповсюдженні порнографії через журнал «Грішниця». Про це пише Zaxid.net.

Так, однією з перших, хто підняв цю тему у соцмережах, стала фотографиня Олена Кавкун. Вона опублікувала у фейсбуці фото сторінок еротичного видання та обурилася, що це виставляється у галереї, створеній за кошти міського бюджету.

«В принципі абсолютно будь-що, якщо захотіти, можна запакувати під мистецький проєктний соус. Навіть якщо це пропаганда розпусти і порнографічного сприйняття сексуальності, об'єктивація тіла, подані як благонамірене мистецтво з трішки доданою шаржовістю.

Можна назвати її еротичним арт-зіном "Грішниця" і виставляти цей продукт фотографки з Луганська, Julie Poly, як вона сама сказала – "з нотками порнографії", обидва його випуски, у створеній з міського бюджету міській галереї, якою є Львівський муніципальний мистецький центр під керівництвом Ляни Мицько.

Що б не казали красиві слова про те, що "головними героями видання стали українські художники та художниці, чиї роботи розкривають тему через призму сексуальності, самопізнання, гендеру, інтимності", контент самого журналу і його сторінки в інсті говорить сам за себе», – написала Олена Кавкун.

Допис спровокував дискусію у соцмережах та у ЗМІ. Частина користувачів не погодилась із тим, що в журналі є порнографія: мовляв, «справа смаку, але межа не перейдена», як написав колишній заступник керівника патрульної поліції Львова Максим Підболячний.

Керівниця Львівського муніципального мистецького центру Ляна Мицько зазначила, що журнал «Грішниця» доступний для відвідувачів центру вже протягом пів року. За її словами, адміністратор центру контролює, щоб цей журнал не потрапив у руки дітям.

«У нашому мистецькому центрі є один випуск цього журналу, подарований авторами. У нас велика бібліотека, періодика, і нам часто щось дарують. Є висновки юристів про те, що це не є порнографією», – розповіла Ляна Мицько, додавши, що в бібліотеці центру є й інші еротичні видання, а ця дискусія виникла через те, що «деякі люди не завжди розуміють різницю між еротикою та порнографією».

Правова компанія Prima Veritas звернула увагу, що журнал продається в герметичній упаковці, зі спеціальним маркуванням «Продаж особам, які не досягли 18 років, заборонений», а також «має за мету виключно досягнення естетичного ефекту, зорієнтований на доросле населення і не збуджує в аудиторії нижчі інстинкти та не вважається образливим».

Раніше українські соцмережі збурив скріншот із підручника з колажем, у якому є фото ведучої «1+1» Наталії Мосейчук та свастика.

Ілюстрація: unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY