detector.media
14.01.2022 12:43
«Практична русофобія» замість «Лютої українізації»: Мухарський запустить новий проєкт для Прямого каналу
«Практична русофобія» замість «Лютої українізації»: Мухарський запустить новий проєкт для Прямого каналу
Програму «Люта українізація» на 4 каналі закрили після того, як власником каналу став нардеп від «Слуги народу» Олексій Ковальов.

Телеведучий, письменник та музикант Антін Мухарський у коментарі «Детектору медіа» розповів, чому закрили його програму «Люта українізація» на 4 каналі та який проєкт він планує запустити незабаром.

«Програму було поставлено на паузу з вересня, але певний час власники не казали ні "так", ані "ні". Тепер причина стала зрозумілою – продаж каналу іншому власнику, з яким ми, з огляду на заяву Дроздова про лагідну малоросієзацію 4 каналу, явно не знайдемо спільної мови, бо наша програма люто українізаторська», – розповів Антін Мухарський.

Щодо поновлення проєкту «Люта українізація» на іншому каналі пан Мухарський зазначив, що наразі не має відповідних пропозицій. Але вже є плани щодо запуску нового проєкту для Прямого каналу.

«Найближчим часом плануємо на Прямому запустити ютуб-формат "Практична русофобія". Гадаю, буде люто цікаво», – додав він.

Нагадаємо, що проєкт «Люта українізація» на 4 каналі закрили після 26 випусків. Незадовго до того, 28 грудня 2021 року, стало відомо, що засновником ТОВ «ТРК Інтеррадіо» (4 канал) став нардеп Олексій Ковальов («Слуга народу»). Він заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Новий власник запевнив, що 4 канал залишиться проукраїнським і більшість колективу мовника збережеться. Коментуючи наявність в ефірі каналу низки авторських програм, зокрема, Андрія Іллєнка та Борислава Берези, які доволі критичні до чинної влади, Ковальов запевнив, що нібито не буде ініціювати їх закриття, оскільки не може втручатися в редакційну політику.

Водночас вже 11 січня стало відомо, що 4 канал припиняє співпрацю з ведучим Остапом Дроздовим, який вів авторську програму «Прямим текстом» та проєкт у форматі інтерв’ю Drozdov. 

У коментарі «Детектору медіа» Остап Дроздов повідомив, що припинення співпраці з 4 каналом після зміни власника було питанням часу.

Фото: facebook.com/AntinMykharskyi

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY