detector.media
14.01.2022 00:07
Шкільний підручник проілюстрували постером із зображенням Наталії Мосейчук та свастикою
Шкільний підручник проілюстрували постером із зображенням Наталії Мосейчук та свастикою
Учням пропонують відповісти на питання на кшталт «З якою метою було створено та поширено цей плакат?».

Українські соцмережі збурив скріншот із підручника з колажем, у якому є фото ведучої «1+1» Наталії Мосейчук. Зокрема, на нього відреагували користувачі телеграм-каналу та фейсбука

На ілюстрації з надписом «Бендеровидение» опубліковано фото ведучої в образі вампірки в оточенні логотипів українських телеканалів. Цей постер подано на сторінці 151 в одному з варіантів підручника з «Громадянської освіти» для 10-го класу. Його авторками є Тамара Бакка, Любов Марголіна і Тетяна Мелещенко. Видавництво «Оріон» випустило книжку у 2018 році.

Постер тут подано як ілюстрацію до російської пропаганди. При цьому на ньому міститься надпис українською – «Є така професія – щовечора брехати».

«Уважно роздивіться зображення, яке активно поширюється російськими ЗМІ в багатьох джерелах», – закликає текст підручника.

Після виконання цього завдання учням пропонують відповісти на такі питання, як «З якою метою було створено та поширено цей плакат?» , «Яке значення має цей плакат?» тощо.

«Пропаганда є засобом інформаційної війни, яка ведеться з метою послаблення моральних сил суперника й посилення власних», – зазначають авторки підручника.

Пропонуємо поміркувати також над тим, що методичні матеріали не є сатирою чи політичним жестом – вони лише ілюструють те чи інше явище.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY