detector.media
13.01.2022 13:57
Телеканал «УНІАН» змінив логотип
Телеканал «УНІАН» змінив логотип
Регулятор переоформив ліцензію каналу через зміну логотипу на «УНІАН-ТБ».

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення переоформила дві ліцензії на багатоканальне та ефірне мовлення каналу «УНІАН» (юридична особа ТОВ «Гравіс»). Такі рішення регулятор ухвалив на засіданні 13 січня.

При переоформленні компанія змінила логотип на «УНІАН-ТБ». Також регулятор анулював супутникову ліцензію компанії ТОВ «Гравіс».

Нагадаємо, наприкінці грудня 2021 року Нацрада видала супутникову ліцензію компанії ТОВ «Дідживан» на мовлення каналу з логотипом УНІАН. Як повідомила під час засідання юристка Тетяна Смірнова, група «1+1» вирішила перевести усі ліцензії каналу УНІАН на одну юридичну особу. 

Нацрада переоформила ліцензію компанії ТОВ «Дідживан». Внаслідок цих змін канал УНІАН отримав цифрову ліцензію у діючому мультиплексі. Раніше ця цифрова ліцензія належала ТОВ «Телеодин» — юридичній особі телеканалів М1 та М2, яка входить до медіагрупи StаrLightMedia. Саме ця компанія мала ліцензію на цифрове ефірне мовлення для каналу М2 в мультиплексі МХ-4, якого де-факто не існує, а ліцензія його провайдера — ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ)  була анульована кілька років тому.

Через це М2 не міг мовити в цифровому ефірі. 2021 року компанія «Телеодин» створила дочірню компанію «Дідживан» і перевела на неї цифрову ліцензію. Нацрада з цим погодилась і в жовтні 2021-го переоформила ліцензію. Новим керівником і бенефіціарним власником компанії замість бізнесмена й політика Миколи Баграєва став юрист Сергій Рабенко. Згідно з реєстром, він є керівником та власником іще чотирьох компаній, які не мають стосунку до медіа.

Графіка: «УНІАН»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY