detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
13.01.2022 13:27
Нацрада звернеться до НАЗК через Шуфрича і Перший незалежний
Нацрада звернеться до НАЗК через Шуфрича і Перший незалежний
Регулятор провів перевірку і з’ясував, що Нестор Шуфрич є бенефіціарним власником каналу.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення провела перевірку і не знайшла порушень у власності Першого незалежного (юридична особа ТОВ «Тайм медіа»). Про це регулятор оголосив на засіданні 13 січня.

Перевірка регулятора з’ясувала, що нардеп «ОПЗЖ» Нестор Шуфрич є бенефіціарним власником. Він також є головою парламентського комітету з питань свободи слова, саме тому передав свою частку в управління компанії ТОВ «Комерційна інновація».

Однак члени Нацради вважають, що у цій ситуації з власністю може бути «потенційний конфлікт інтересів». Саме тому вони вирішили надіслати інформацію щодо перевірки власності до Національного агентства з питань запобігання корупції для реагування.

Нагадаємо, перевірка Першого незалежного затягнулась до кінця року. У серпні регулятор не захотів переоформлювати ліцензію юридичної особи каналу ТОВ «Тайм медіа» через бажання поспілкуватися з Діаною Панченко.

Члени Нацради засумнівались, чи справді вона є бенефіціаром і здійснює вирішальний вплив на компанію. Коли зрештою цю перевірку провели, то канал купив Нестор Шуфрич. У грудні 2021-го Нацрада призначила нову перевірку через зміни у складі власників. 

Ілюстрація: Перший незалежний

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY