detector.media
13.01.2022 12:59
Данілов про «кандидатів в олігархи»: В нас таких набагато більше, ніж вважається
Данілов про «кандидатів в олігархи»: В нас таких набагато більше, ніж вважається
Олексій Данілов – журналісту: Цифра 13 мені зрозуміла, але я вам можу розказати, що їх набагато більше.

Секретар РНБО України Олексій Данілов в інтерв'ю «Українській правді» заявив, що «кандидатів в олігархи» набагато більше 13-ти.

Данілов нагадав, що закон про деолігархізацію запрацює у травні 2022-го. У РНБО вже готовий технологічний майданчик для роботи реєстру олігархів на базі системи СОТА.

«У СОТА є три частини: є частина публічна, яка доступна для всього суспільства, там, де відкрита інформація. Є частина СОТА, де документи для службового користування, і є СОТА з грифом "таємно"», – сказав Данілов.

На зауваження, що для 13 прізвищ олігархів особливих потужностей не потрібно, Данілов сказав, що «їх (олігархів, – ред.) набагато більше»: «Цифра 13 мені зрозуміла, ви мене за язик не злапаєте, я вам можу розказати: їх набагато більше».

Але точної кількості та імен «кандидатів» секретар Радбезу не уточнив.

5 листопада 2021 року президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою закон про олігархів. 

Читайте також: 

Після набуття чинності закону олігархами вважатимуться громадяни, які одночасно відповідатимуть таким ознакам:

Особам, яких визнали олігархами, забороняється здійснювати внески (прямо або опосередковано через інших осіб) на підтримку політичних партій, фінансувати будь-яку політичну агітацію або проведення мітингів і демонстрацій з політичними гаслами, бути покупцем (бенефіціаром покупця) при приватизації об'єктів великої приватизації.

Виключити особу з реєстру олігархів може РНБО на підставі заяви особи, включеної до реєстру, якщо вона буде відповідати менше, ніж трьом критеріям, які визначені цим законопроєктом.

Фото: «Українська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY