detector.media
12.01.2022 16:16
Українська стрічка «Магда» отримала нагороду на кінофестивалі в Будапешті
Українська стрічка «Магда» отримала нагороду на кінофестивалі в Будапешті
Фільм розповідає про німкеню, яка в першій половині XX століття переїхала в Україну – на батьківщину свого чоловіка.

Українська стрічка «Магда» отримала нагороду на кінофестивалі в Будапешті. Про це повідомляє пресслужба Ganza Film.

«Багатообіцяючий початок 2022-го для нашої команди. Історія про українську німкеню в часи війни торкнулась сердець європейських кінематографістів. Вітаємо режисера Дениса Соболева та всіх причетних до стрічки, яка вже активно збирає перемоги в своїй фестивальній історії», – йдеться в повідомленні.

Події фільму розгортаються з 1920 по 1947 рік і мають продовження сьогодні. Усі сюжети, як зазначається, реальні. Молода німкеня Магда Хоманн закохується у колишнього військовополоненого Першої світової війни українця Олексу Кучинського і вагітніє двійнею хлопчиків. Велика родина Хоманнів не може пробачити цього та зрікається її. Магда без жодного документа залишає Батьківщину й вирушає з коханим в Україну. Цей її відважний крок стає кроком у небуття.

У грудні 2021-го стрічка отримала головний приз індійського кінофестивалю Golden Eagle Film Festival. У листопаді 2021-го її було відзначено за кращу режисерську і операторську роботу на 18-му Київському Міжнародному кінофестивалі «Кінолітопис».

Українська прем'єра історичної драми «Магда» запланована на осінь 2022 року. Виробництво стрічки профінансувало Держкіно.

Фото: facebook.com/ganza.film

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY