detector.media
12.01.2022 14:51
Адвокати Порошенка вимагають призначити судове засідання для обрання запобіжного заходу на 17 січня
Адвокати Порошенка вимагають призначити судове засідання для обрання запобіжного заходу на 17 січня
Вони також наполягають, що Порошенка мають заздалегідь повідомити про таке засідання.

Юристи народного депутата Петра Порошенка вимагають від Печерського районного суду Києва призначити судове засідання щодо обрання запобіжного заходу на 17 січня та завчасно повідомити нардепа про це. Про це заявив адвокат Порошенка Ігор Головань.

«Усім відомо, що Петро Порошенко прибуває 17-го о 9-й ранку. І ми знаємо інформацію, яку чомусь приховує Офіс генерального прокурора, приховує Печерський суд, що існує ухвала про затримання Петра Порошенка з метою його доставки до суду. Існує клопотання Офісу генпрокурора про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу.

Ми зі свого боку сьогодні звернулись до Печерського суду з клопотанням, що, відповідно до Кримінального процесуального кодексу, народного депутата має бути завчасно повідомлено про розгляд подібних клопотань.

Тому ми вимагаємо від того судді Печерського суду, в провадженні якого є клопотання генерального прокурора (чи того, хто його замінює) про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу, призначити судове засідання на 17 січня 2022 року, щоб забезпечити Петру Порошенку можливість по прибуттю до України прибути до суду та взяти участь у засіданні», – сказав адвокат.

Він також додав, що «жодних правових підстав для примусової доставки Порошенка до суду чи його затримання не існує».

Петро Порошенко виїхав за кордон 17 грудня, коли представники ДБР намагались вручити йому повістку у справі про постачання вугілля із тимчасово окупованих територій.

20 грудня 2021 року ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям.

Офіс гепрокурора погодив клопотання про арешт Порошенка з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень.

Фото: скріншот з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY