detector.media
Галина Петренко
«Детектор медіа»
12.01.2022 09:30
Володимир Локотко, Starlight Production: Для комфорту глядачів декорація концерту в цифровому банку мала бути мінімально подрібненою
Володимир Локотко, Starlight Production: Для комфорту глядачів декорація концерту в цифровому банку мала бути мінімально подрібненою
Про роль великого продакшна в організації концерту Монатіка для маленьких екранів.

Наприкінці листопада «Альфа-Банк Україна» організував у своєму мобільному додатку Sense SuperApp онлайн-концерт Монатіка. Його можна було побачити тільки у визначений час тільки в цьому застосунку — організатори одразу попереджали, що запис концерту ніде не викладуть. Для додаткового привернення уваги до концерту банк разом із Mastercard розігрував 20 пар квитків, які давали змогу фізично потрапити на майданчик концерту. Після заходу організатори відзвітували, що він потрапив до Національного реєстру рекордів України як «перший у світі онлайн-концерт у цифровому банку».

Звісно, ця подія стала прикметною для ринку споживчих банківських послуг, бо показала, яким чином великий системний гравець відбудовується на ньому не тільки від таких самих великих системних гравців, але й від пронирливих фінтех-проєктів, що наступають їм на п’яти. Але не менш цікавим концерт є й тому, що ідею «Альфа-Банку» втілив Starlight Production, який розробив та виготовив декорації, забезпечив світло, звук, ПТС-зйомку та пряму трансляцію концерту в мобільному додатку. Надання продакшен-сервісу для зовнішніх замовників — це один із напрямів роботи, які прагне розвивати продакшен-дивізіон Starlight Media. Детальніше про проєкт — у бліцінтерв’ю керівника Starlight Production Володимира Локотка «Детектору медіа».

— Володимире, які вимоги та обмеження наклав на вас той факт, що концерт потрібно було транслювати онлайн у мобільному додатку? І технічні, і з точки зору візуального оформлення (наприклад, необхідність досягти зручності перегляду на невеликих екранах)?

— З точки зору візуального оформлення виклик полягав у тому, що декорація й сам концерт мали бути незвичайними для глядачів. Тобто сцена і світло не мали виглядати звично. Тому наші художники з освітлення разом із командою Монатіка підготували спеціальне світлове шоу.

Щоби глядачам було комфортно дивитися концерт у цифровому банку, декорація мала бути мінімально подрібненою, фон — однотонним. Також ми розробляли та контролювали, як це буде виглядати на маленьких екранах. У режисера трансляції на репетиції для контролю був мобільний телефон, і режисерська група вносила багато правок у монтаж, щоб на маленькому екрані яскраво та масштабно «прочитались» усі необхідні деталі. 

—  Скільки часу тривала підготовка до концерту?

—  Обговорення проєкту почалося в кінці серпня, а з середини жовтня розпочалась технічна й детальна творча робота, розробка фінальної декорації.

—  Скільки ваших співробітників було залучено в процес його підготовки й безпосередньо трансляції? Чи обтяжливо було виділити час цієї команди, враховуючи, що Starlight Production працює над багатьма проєктами для власних потреб медіагрупи?

—  Starlight Production — найбільший продакшен в Україні, що об’єднує сім творчих студій, Starlight Rental, Starlight Scenery, власне виробництво та сервісний підрозділ, які забезпечують як власне Starlight Media, так і зовнішній ринок різними кіно- та відеосервісами (гримом, стилем, реквізитом тощо) й консалтингом. Іншими словами, ми спеціалізуємось як на форматних та оригінальних шоу, серіалах, концертах, так і на зйомках реклами та мультимедійних подій. Тому подібний проєкт — це наша експертиза, під яку виділяється фахова команда відповідно до потреб клієнта. Якщо говорити саме про команду, що створювала декорації та забезпечувала трансляцію, то це понад 80 людей.

— Чи знадобилася якась особлива підготовка до онлайн-концерту з боку Монатіка в порівнянні зі звичайними офлайновими концертами?

— Так, спеціально для онлайн-концерту Монатік підготував ексклюзивну програму.

— Скільки тривав власне концерт? Скільки людей його подивилося?

—  Концерт тривав годину, його подивилось понад шістдесят тисяч людей. Загалом концерт мали змогу подивитись усі охочі, хто зареєструвався у Sense SuperApp.

Фото: StarlightMedia

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY