detector.media
11.01.2022 14:52
Старт повноцінного мовлення каналу «Рада» перенесли на 25 січня
Старт повноцінного мовлення каналу «Рада» перенесли на 25 січня
Державний канал «Рада» 15 грудня 2021 року запустив тестове мовлення в оновленому форматі. Повноцінне мовлення мало стартувати 18 січня 2022 року.

Запуск повноцінного мовлення каналу «Рада» перенесено на 25 січня 2022 року. Пов’язано це з тим, що саме 25 січня розпочнеться перший післясвятковий пленарний тиждень парламенту. Про це у коментарі «Детектору медіа» сказав директор каналу «Рада» Вадим Перенчук.

Нагадаємо, державний канал «Рада» запустив тестове мовлення в оновленому форматі 15 грудня 2021 року. На каналі почали виходити щогодинні випуски новин. Студії каналу облаштували в будівлях Верховної Ради та Кабінету міністрів.

У 2022 році на телеканалі «Рада» планували запустити близько десяти нових проєктів. Також заплановані новини, ранкове шоу, «День. Наживо», «Офіційно» та шоу Сергія Іванова «Рада», де-факто співведучим якої у статусі «експерта» є політтехнолог Володимир Петров.

Канал транслюватиме засідання Верховної Ради, брифінги народних депутатів, «Годину запитань до уряду», програми про роботу парламентських комітетів — «Парламентський день» і «Парламентський тиждень». Нагадаємо, контент для каналу виробляє компанія «Кінокіт», а шефредакторкою продакшна є колишня працівниця телеканалу «112» Наталія Яструбенко.

В оновленні «Ради» бере участь медіаменеджер та продюсер Олексій Семенов. За його словами, він виконує роль «консультанта».

У проморолику у ролі нових ведучих «Ради» були представлені політтехнолог Володимир Петров, блогер Сергій Іванов та низка колишніх працівників українських телеканалів.

Пізніше телеканал «Рада» заявив, що не має жодного стосунку до промовідео з новими ведучими, які з 15 грудня розпочали роботу в етері оновленого мовника.

Раніше стало відомо, що у Верховній Раді на вимогу віцеспікерки парламенту Олени Кондратюк відбулися дві наради, на яких обговорили ситуацію з каналом «Рада». Учасники наради дійшли згоди, що політтехнолога Володимира Петрова не повинно бути в ефірі парламентського телеканалу. Редакційна рада каналу «Рада» 17 грудня ухвалила рішення відсторонити Петрова від ефіру. Однак невдовзі він повернувся в ефір не як ведучий, а як «експерт», який де-факто веде ефір разом із Сергієм Івановим.

Канал «Рада» на 2022 рік отримав майже у сім разів більше фінансування, порівняно з 2021 роком.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY