detector.media
10.01.2022 18:47
У Білорусі затримали відеоблогера Олега Коновалова
У Білорусі затримали відеоблогера Олега Коновалова
«Пропагував збройний спротив представникам влади і працівникам правоохоронних органів».

На Гомельщині міліція затримала Олега Коновалова, автора ютуб-каналу «Третій регіон Білорусь» («Трэці Рэгіён Беларусь»), повідомляє «Белсат» із посиланням на пресслужбу МВС Білорусі. 

26-річний Олег Коновалов мешкає в Україні, на свята він поїхав провідати батьків.

Затримання блогера схвалили у Головному управлінні по боротьбі зі злочинністю та корупцією. У ГУБОПіК підтвердили, що Олег Коновалов створив та адміністрував YouTube-канал «екстремістського змісту».

У повідомленні щодо Олега Коновалова міліція акцентує увагу на його діяльності: «взяв участь у протестному русі, знімав та розмішував відео на своєму каналі, деанонімізував силовиків».

«Після втечі до України він продовжує активно розміщувати в одній із соціальних мереж інформацію антидержавного змісту, – зазначають представники МВС, –Пропагував збройний спротив представникам влади і працівникам правоохоронних органів. Цинічно висловлювався у коментарях про загибель співробітника КДБ».

Прес-служба МВС Білорусі також поширила відео, де чоловік, який представляється Олегом Коноваловим, розповідає про своє затримання.

З 2020 року після «перемоги» Лукашенка у Білорусі тривають репресії. Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа.

Близько 300 інтернет-ресурсів і спільнот тут визнали «екстремістськими». У листопаді 2021 року до цих списків потрапив телеканал «Белсат», інформагентство «БелаПАН», соцмережі видання «Наша Ніва». 

Фото: «Белсат»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY