detector.media
06.01.2022 14:34
Печерський суд заарештував все майно Петра Порошенка
Печерський суд заарештував все майно Петра Порошенка
Захист планує подавати апеляцію.

Печерський районний суд Києва 6 січня заарештував майно народного депутата «Європейської солідарності», експрезидента Петра Порошенка, про що повідомили його адвокати. Повний текст ухвали мають оприлюднити 14 січня.

Захист заявив, що збирається подавати апеляцію на рішення суду.

«Цензор.нет» пише, що суддя, яка оголошувала ухвалу, перерахувала все майно та активи Порошенка, на які накладається арешт. Серед них зокрема, квартири у Вінниці та Києві, маєток у Козині, земельні ділянки, акції у низці приватних компаній.

Джерела «Української правди» у правоохоронних органах стверджують, під арешт не потрапили готівкові кошти Порошенка.

Офіс генпрокурора перелічив майно, яке потрапило під арешт:

«Судом прийнято рішення про накладення арешту на майно підозрюваного, яке належить йому на праві власності відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна. Зокрема, це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше»

Раніше адвокат Ігор Головань заявляв, що Державне бюро розслідувань не має права клопотати до Печерського суду щодо арешту майна, оскільки розташовується у Шевченківському районі столиці і має звертатися до суду в цьому ж районі. Також Головань вважає, що рішення суду ухвалювалось нібито на підставі сфальсифікованих документів.

Петро Порошенко раніше заявляв, що повернеться до Києва 17 січня

Він виїхав за кордон 17 грудня, коли представники ДБР намагались вручити йому повістку у справі про постачання вугілля із тимчасово окупованих територій.

20 грудня 2021 року ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям.

Офіс гепрокурора погодив клопотання про арешт Порошенка з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень.

Фото з фейсбук-сторінки Петра Порошенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY