detector.media
06.01.2022 13:50
В Італії проведуть мітинг на захист режисера Євгена Лавренчука
В Італії проведуть мітинг на захист режисера Євгена Лавренчука
Наразі він заарештований на 40 діб. У лютому має відбутися суд, який вирішить, чи віддавати українського режисера Росії.

В італійському Мілані 15 січня проведуть акцію на підтримку українського режисера «Захистимо Євгена Лавренчука», яку влаштовує діаспора.

«Російський суд засудив його заочно ще в 2020 році за сфабрикованою справою, про яку ніхто нічого не чув! Євгена можуть екстрадувати до Росії, з якої він виїхав ще в 2014 році після окупації Криму та нападу росії на Україну. Зараз адвокати Євгена боряться, щоб не допустити його екстрадиції, давайте й ми вийдемо на площу в Мілані та захистимо нашого співвітчизника! Приходьте в суботу, 15 січня, на вул. Мерканті, о 15:00», – написала у фейсбуці співорганізаторка акції Леся Цибак.

Нагадаємо, українського театрального режисера Євгена Лавренчука затримали в Неаполі 17 грудня 2021 року. 

За повідомленнями російських ЗМІ, режисеру інкримінують «Шахрайство в значному розмірі» за ч. 3 ст. 159 КК РФ. Вона передбачає штраф та позбавлення волі строком до шести років. Таганський суд заочно арештував режисера у 2020 році. Деталі обвинувачень досі невідомі.

Наразі Лавренчук заарештований на 40 діб. У лютому має відбутися суд, який вирішить, чи віддавати його Росії. 

Більше про те, хто такий Євген Лавренчук і як він боровся проти режиму Путіна, – у досьє «Детектора медіа».

Фото: фейсбук-сторінка Neda Nejdana

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY