detector.media
05.01.2022 23:04
Лукашенко вирішив підписати закон про геноцид білоруського народу
Лукашенко вирішив підписати закон про геноцид білоруського народу
За публічне заперечення геноциду білоруського народу у ЗМІ та інтернеті — кримінальна відповідальність.

Президент Олександр Лукашенко підписав Закон «Про геноцид білоруського народу». Про це повідомляється на сайті самопроголошеного глави держави.

Закон передбачає юридичне визнання геноциду, «вчиненого нацистськими злочинцями та їхніми посібниками в роки Великої Вітчизняної війни і післявоєнний період (до 1951 року)». Поняття «білоруський народ», згідно з документом, включає всіх радянських громадян, які в зазначений період проживали на території БРСР.

За публічне заперечення геноциду білоруського народу передбачено кримінальну відповідальність. «Наприклад, у ЗМІ або в інтернеті», – уточнюють у повідомленні.

Тим часом у 2021-му Білорусь потрапила до найбільш несприятливих країн через жорстке придушення режимом Олександра Лукашенка масових протестів після виборів президента, що відбулися в серпні 2020 року. 

В результаті за рік тільки кількість заарештованих журналістів у країні зросла у 4,5 рази. Наразі, за даними Білоруської асоціації журналістів, там перебуває за ґратами 31 представник медіа.

Фото: President.gov.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY