detector.media
05.01.2022 11:40
Азарьонок познущався над гаслом «Слава Україні» та закликав силовиків Казахстану «давити» протестувальників
Азарьонок познущався над гаслом «Слава Україні» та закликав силовиків Казахстану «давити» протестувальників
Білоруський пропагандист у звичній для нього манері обізвав протестувальників «пліснявою», а силовиків назвав «воїнами світла».

Білоруський телеведучий та пропагандист Григорій Азарьонок у своїй програмі «Таємні пружини політики 2.0» розкритикував протести, які розпочались в Казахстані, і водночас образливо висловився про білоруську опозицію, Європейську комісію та познущався над гаслом «Слава Україні!» — офіційним вітанням Збройних сил України та Нацполіції.

Так, у своїй програмі Азарьонок заявив, що протести в Казахстані нібито робляться за тією ж «методичкою» Заходу, що й в Україні під час Революції гідності чи Білорусі у 2020 році. Протестувальників Казахстану пропагандист назвав «пліснявою». Замість «Слава Україні! Героям слава!» він сказав «сало Україні, героям сало», а своє звернення до силовиків Казахстану супроводив піснею «Воїни світла» білоруського гурту «Ляпис Трубецкой», яку в Україні називають неофіційним гімном Євромайдану. Азарьонок пояснив це так: «Оскільки ви всі один в одного крадете, то запозичимо й ми». Зазначимо, що автор пісні Сергій Міхалок неодноразово висловлювався проти режиму Олександра Лукашенка, називачи себе його ворогом.

Нагадаємо, проти Азарьонка запровадили санкції США, Велика Британія та Канада.

Ілюстрація: скріншот зі відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY