detector.media
04.01.2022 15:52
Регіональну стипендію «Радіо Свобода» виграла журналістка Ірина Маслюкова
Регіональну стипендію «Радіо Свобода» виграла журналістка Ірина Маслюкова
Наступні вісім місяців журналістка працюватиме у київському бюро «Радіо Свобода».

У конкурсі на стипендіальну програму «Радіо Свобода» Regional Reporting Fellowship перемогла журналістка Ірина Маслюкова. За умовами стипендії, наступні вісім місяців вона працюватиме у київському бюро «Радіо Свобода».

Ірина Маслюкова минулого року закінчила Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка. За фахом вона – журналіст. Ірина працювала у регіональному медіа Gre4ka info, що висвітлює новини суспільного, політичного, культурного життя Кропивницького та Кіровоградської області.

Останнім часом журналістка писала новини, матеріали у стилі «журналістика рішень», знімала відео. Готувала мобільні відео для англомовного мультимедійного проєкту про Україну «UkraineWorld». Раніше вона стажувалась у київському бюро «Радіо Свобода» в рамках програми «Хаб медіамобільності».

Метою програми Regional Reporting Fellowship є сприяння професійному розвитку журналістів-початківців у країнах «Східного партнерства» ЄС та Західних Балкан. Стипендія покликана допомогти поглибити журналістські знання, розвинути навички та ознайомитися з принципами роботи незалежних медіа.

Стипендіатів інтегрують у щоденну роботу бюро, де вони працюють повний робочий день та отримують можливість виробляти журналістський контент, а також брати участь у редакційних дискусіях.

Стипендіальна програма базується на місії Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода, яка полягає у тому, щоб сприяти якісній і об’єктивній журналістиці, а також підтримувати демократію і права людини.

Проєкт фінансується коштом гранту від посольства США в Чехії. Раніше стипендіатами програми ставали Юлія Турчинська, Анастасія Магазова, Наталія Патрікєєва, Вікторія Жуган, Ольга Комарова та Михайло Штекель.

Фото: «Радіо Свобода» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY