detector.media
04.01.2022 15:29
В окупованому Криму блокують щонайменше 21 сайт українських медіа – правозахисники
В окупованому Криму блокують щонайменше 21 сайт українських медіа – правозахисники
Було перевірено 11 провайдерів в 11 містах півострова.

В окупованому Криму блокують щонайменше 21 сайт українських ЗМІ. Про це свідчать результати моніторингу, який провела Кримська правозахисна група.

Так, щонайменше 11 провайдерів блокують в 11 кримських населених пунктах сайти: «Цензор.нет», «След.нет», Sprotyv.info, Uainfo.org, UAinfo, Blackseanews, Apostrophe.ua, «Главком», «Головне», «Громадське радіо», Центр журналістських розслідувань, Podrobnosti.ua, «Cтрічка», tонето.net, ТСН, «Депо», «Українська правда», «РБК-Україна», «Дзеркало тижня», «Херсон Daily».

Також у Криму блокують сайти Кримської правозахисної групи, LinkedIn, Меджлісу кримськотатарського народу, «Свідків Єгови», Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України й організації «Хізб ут-Тахрір».

На час здійснення моніторингу сайти «Укрінформ» і «Європейська правда» були доступні в двох населених пунктах з 11 перевірених, а сайт QHA – недоступний в одному населеному пункті.

Під час моніторингу перевірялись провайдери: «Джанкойонлайн» (Джанкой), ООВ «ТРК Кримський кабельний канал» (Білогірськ), SevStar (Севастополь), «СимСтар» (Сімферополь), «ЯлтаНет» (Ялта), SkyLine (Красноперекопський район), «Гигабайт» (Бахчисарай), «Алекс» (Керч), «Сиваш.нет» (Красноперекопськ), S-E Banken (Коктебель), Davydov.net (Кировське).

Раніше повідомлялось, що сайт «Детектора медіа» заблокували на території Росії.  Рішення про блокування було ухвалене ще 2015 року, але доступ закрили тільки у грудні 2021-го.

Фото: unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY