detector.media
04.01.2022 12:00
Сенцов виступив на підтримку режисера Лавренчука, затриманого в Італії на вимогу Росії
Сенцов виступив на підтримку режисера Лавренчука, затриманого в Італії на вимогу Росії
РосЗМІ пишуть, що Лавренчука заочно заарештували в РФ у липні 2020 року за звинуваченням у шахрайстві у великому розмірі.

Український режисер та колишній політв'язень Олег Сенцов підтримав свого колегу – театрального режисера Євгена Лавренчука, якого затримали в Італії на вимогу Росії.

«Знову країна-агресор намагається чужими руками покарати патріотично налаштованого українця. В Італії за запитом Росії, для подальшої екстрадиції, заарештовано українського режисера Євгена Лавренчука. Це новий політичний в'язень, боротьба за якого тільки почалася. Не дамо Мордору захопити чергового заручника!» – написав Сенцов.

Нагадаємо, Лавренчука затримали ще 17 грудня 2021 року. Точна причина наразі невідома, але Росія начебто звинувачує його у «фінансових порушеннях», які він нібито скоїв вісім років тому. РосЗМІ із посиланням на Таганський суд Москви пишуть, що Лавренчука заочно заарештували в липні 2020 року за звинуваченням у шахрайстві у великому розмірі. Суть звинувачень у суді не розкривають.

У МЗС України кажуть, що режисеру надали адвоката. Суд Неаполя обрав українцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на період розгляду російського екстрадиційного запиту.

Євген Лавренчук народився 1982 року у Львові, вступив на 2-й курс ГІТІСу у Москві і деякий час працював у Росії, де започаткував Польський театр. У 2014-му він виїхав із РФ через політичні переконання. Відтоді він працював у Польщі та в Україні.

У 2017 році Лавренчук був режисером конкурсу «Євробачення-2017».

Режисер також був експертом Українського культурного фонду, став лауреатом премії імені Леся Курбаса.

У 2021 році Лавренчук отримав звання заслуженого артиста. До весни 2021-го він був головним режисером Одеського національного театру опери та балету. 

Фото: facebook.com/eugenelavrenchuk.official

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY