detector.media
31.12.2021 10:20
Новини, авторські проєкти і шоу для «Ради» вироблятиме «Кінокіт», а не «Еспресо»
Новини, авторські проєкти і шоу для «Ради» вироблятиме «Кінокіт», а не «Еспресо»
«Кінокіт» стала переможцем п’яти лотів і незабаром на «Прозоро» має з’явитись договір і сума угоди з каналом «Рада».

Канал «Рада» обрав переможцем творчого конкурсу на виробництво контенту компанію ТОВ «Кінокіт». Про це «Детектор медіа» розказав Микола Типусяк, директор із маркетингу телеканалу «Еспресо», який був учасником цього конкурсу.

Мистецькі конкурси оголошені на п’ять лотів, які передбачають створення ранкового, денного шоу, авторських проєктів та новин. На всі ці позиції претендують ТОВ «Голдберрі» та ТОВ «Кінокіт».

ТОВ «Кінокіт» вже перемогло у попередньому конкурсі «Ради» і отримає 9,2 мільйони гривень на виробництво циклічних інформаційних, аналітичних телевізійних програм та токшоу.

За інформацією «Детектора медіа», на виробництво контенту канал планує виділити близько 250 мільйонів гривень. Втім директор каналу Вадим Перенчук зазначив, що говорити про структуру видатків передчасно, конкурси не завершені і не визначено на який період укладатиметься угода з переможцем.

ТОВ «Кінокіт», раніше брав участь у створенні фільмів, які підтримувало Держкіно, а також надавав послуги оренди професійного обладнання та технічні сервіси для телевізійного та кіновиробництва, зокрема, постпродакшну, адміністрування персоналу та інше. Компанія була заснована в 2017 році і належала Григорію Зінченку та низці інших засновників. Але в грудні цього року, вже після того, як стала переможцем в конкурсі на виробництво програм для каналу «Рада», компанія змінила власника та директора. 9 грудня кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Кінокіт» стала Юлія Дроздова, а директором – Сергій Самойленко.

Нагадаємо, до участі у фінальному етапі творчого конкурсу на виробництва контенту для каналу «Рада» допущено дві компанії – ТОВ «Голдберрі» («Еспресо») та ТОВ «Кінокіт».

15 грудня 2021 року канал «Рада» оновив формат мовлення, перетворившись з парламентського мовника на інформаційний. 

За неофіційною інформацією, продакшн оновленого мовника курує заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Також неофіційно було відомо, що Олексій Семенов став креативним директором мовника, а Наталія Яструбенко – шефредакторкою.

На оновленому каналі з'явилися нові ведучі. Крім політтехнолога Володимира Петрова та журналіста і блогера Сергія Іванова, які ведуть тут власні проєкти, до «Ради» прийшли колишні працівники «каналів Медведчука».

Бюджет-2022 передбачає виділення на потреби телеканалу «Рада» 378 мільйонів гривень, що є суттєвим збільшенням фінансування мовника. Також Кабмін надав каналу додаткові 17 мільйонів гривень фінансування на 2021-й. 

ДМ докладно описав зміни в ефірі парламентського каналу, реакцію політиків та можливі причини цих подій. 

Детальніше про фінансування державних мовників читайте у матеріалі «Детектора медіа» «"Дом" із Пальчевським і "Рада" із Семеновим. Скільки грошей і на що отримали з бюджету державні медіа».

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY