detector.media
30.12.2021 20:32
Має бути відповідне подання документів та дві третини голосів – Данілов про можливі санкції проти Порошенка
Має бути відповідне подання документів та дві третини голосів – Данілов про можливі санкції проти Порошенка
П’ять інституцій мають право направляти документи щодо накладення санкцій.

Санкції проти п’ятого президента й нардепа «Європейської солідарності» Петра Порошенка можуть ввести, якщо в апарат РНБО надійде відповідне подання і його погодять члени апарату. Про це секретар РНБО Олексій Данілов розповів 30 грудня на брифінгу. 

Журналісти спитали у Данілова, чи «обговорюють питання санкцій щодо Порошенка» у кулуарах Ради нацбезпеки. Він відповів, що наразі до РНБО не надходили відповідні документи, але якщо вони з’являться, то їх розглянуть.

Право надсилати таке подання мають 5 інституцій. Далі потрібно зібрати дві третини голосів від членів РНБО, щоб прийняти рішення щодо санкцій. 

«Кулуарів у РНБО немає, це у Верховній Раді. Ми працюємо виключно з документами. Якщо відповідні документи будуть надіслані в апарат РНБО від тих інституцій, які мають на це право – їх 5 – ми обов’язково ці питання розглянемо. Інакше працювати ми не можемо. Чи будуть прийматися рішення, чи ні, це залежить від членів РНБО. Для того, щоб рішення було прийнято, має бути дві третини голосів. Якщо такі документи з’являться, я думаю, що голосів буде більш ніж достатньо щодо цього питання. На сьогодні у нас таких документів немає. Чи з’являться вони завтра – залежить від органів, які мають право ці документи до нас подати. Як тільки вони будуть подані, вони відразу будуть винесені на засідання РНБО», – сказав він. 

Нагадаємо, що 20 грудня 2021 року ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям.

Підозра повідомлена в межах справи про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

ДБР викликало Порошенка на допит 23 грудня, однак п'ятий президент не прийшов до Бюро. Зараз Порошенко перебуває у Польщі.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY