detector.media
30.12.2021 19:02
У Білорусі визнали «екстремістськими» інформаційну продукцію правозахисного центру «Вясна»
У Білорусі визнали «екстремістськими» інформаційну продукцію правозахисного центру «Вясна»
У центрі сказали, що свою роботу не припинять.

У Білорусі гомельський суд визнав інформаційну продукцію правозахисного центру «Вясна», а також його аналоги у соціальних мережах та на інших ресурсах «екстремістськими матеріалами». Про це пише телеграм-канал силовиків «ГУБОП».

Юрист центру Павло Сапелко у коментарі виданню «Наша Ніва» розповів, що точно організація зможе дізнатись, які саме ресурси визнали «екстремістськими», коли Міністерство інформації обновить відповідний список. 

Сапелко сподівається, що це не зашкодить роботі центру, оскільки волонтер(к)и «не займаються виробництвом інформаційної продукції». Він додав, що центр буде міняти формат спостереження. Однак своєї діяльності центр не припинить. 

Нагадаємо, з 2020 року у Білорусі тривають репресії після президентських виборів, на яких «переміг» Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа.

У Білорусі «екстремістськими» визнано близько 300 інтернет-ресурсів і спільнот. У листопаді 2021 року до відповідного списку влада додала телеканал «Белсат», інформагентство «БелаПАН» та соцмережі видання «Наша Ніва».

Фото: «Наша Ніва»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY