detector.media
30.12.2021 12:36
Перетворення іномовлення на канал для окупованих територій «Дом» було помилкою — Олена Кондратюк
Перетворення іномовлення на канал для окупованих територій «Дом» було помилкою — Олена Кондратюк
«Це наша територія, то й не може бути поділу телеканалів», — вважає віцеспікерка.

На думку віцеспікерки Верховної Ради України Олени Кондратюк, перетворення каналу іномовлення на канал для окупованих територій «Дом» було помилкою. Про це вона сказала в інтерв'ю «Детектору медіа».

«Я прихильниця стратегії сильної країни, особливо що стосується позиціонування за кордоном, у тому числі через інформаційні програми, кінострічки, спільне виробництво, які можна робити з різними країнами. Я не вважаю, що має бути якийсь канал для окупованих територій. Це наша територія, то й не може бути поділу телеканалів. Треба зробити нормальну ОТТ-платформу, яка би могла показувати всі українські телеканали, думати над промоцією українського телебачення для окупованих територій, у тому числі й для Криму», — зазначила Олена Кондратюк.

За її словами, створення каналу «Дом» було пов’язано з тим, що «до влади прийшли телепродюсери».

«Ми не повинні мати дві правди — одну для когось, іншу всередині країни. Я не буду голосувати за пропозиції Лубінця, мало того, не розумію виникнення каналу "Дом" як державного телеканалу. Це що, на противагу Суспільному? І я не вважаю, що це інструмент, який допоможе владі. Телеперегляд росте тільки тоді, коли люди відчувають, що їм розповідають про ту парадигму, в якій вони перебувають. А пропаганда — це вже інші методи», — додала віцеспікерка.

Нагадаємо, 15 грудня, парламентський комітет з прав людини рекомендував прийняти у другому читанні та в цілому проєкт змін до закону України «Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб» (№4487), поданий нардепом Дмитром Лубінцем («За майбутнє»).

Якщо Рада підтримає зміни, канал зможе потрапити до Універсальної програмної послуги, яка безкоштовно надається українцям. Наразі до УПП входить Суспільне та телеканал «Рада».

Таким чином, державний російськомовний канал «Дом», який створювався для мовлення на тимчасово окуповані території, де-факто набуває загальнонаціонального масштабу і зможе конкурувати з приватними телеканалами.

Фото: Максим Поліщук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY