detector.media
29.12.2021 16:37
У Києві знімають повнометражний фільм про театр міміки та жестів «Райдуга»
У Києві знімають повнометражний фільм про театр міміки та жестів «Райдуга»
Театр «Райдуга» був заснований в Києві ще в 1969 році. Усі актори, режисери та робітники сцени в ньому – люди з порушеннями слуху.

У Києві знімають документальний повнометражний фільм-дебют режисера Романа Синчука «Звук Райдуги», про що повідомило Держкіно.

Стрічка розповідає про київський театр міміки та жестів «Райдуга» – єдиний професійний в Україні театр, де актори, режисери та всі робітники сцени – люди з порушеннями слуху. Фільм має показати складний процес роботи колективу та його життя за лаштунками.

Театр «Райдуга» був заснований в Києві у 1969 році. З того часу він неодноразово був на межі розформування, змінив не одне місце розташування, подолав шлях від підвалів до власної сцени, пережив пожежі, а в дев'яності залишився взагалі без приміщення.

Наразі у театра знову не найкращі часи: вистави відбуваються лише раз на місяць, а глядачів майже немає. Але колектив театру попри все регулярно збирається на репетиції та сподівається знов побачити повні зали.

Проєкт стрічки став одним із переможців 15-го пітчингу Держкіно. Прем'єру заплановано на 2022 рік.

Раніше повідомлялось, що в квітні 2022 року вийде документальний фільм Володимира Мули про українську збірну з футболу «Національна команда».

Фото: Держкіно

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY