detector.media
28.12.2021 21:11
Гордон, Комаровський, Мосейчук: кого з не політиків українці б обрали президентом – Центр Разумкова
Гордон, Комаровський, Мосейчук: кого з не політиків українці б обрали президентом – Центр Разумкова
Однак якби наявні політичні сили не могли керувати державою, найбільше свої інтереси українці та українки довірили б представляти ГО, місцевому самоврядуванню, науковцям, учасникам АТО/ООС та волонтерам.

Згідно з опитуванням, проведеним соціологічною службою Центру Разумкова з 17 по 22 грудня 2021 року, на президентських виборах з не політиків найбільше голосів «точно або імовірно» українці та українки віддали б за блогера Дмитра Гордона (15,5%). 

Далі слідують:

Якби список кандидатів/ок складався лише з таких (відомих) особистостей, менше ніж 30% змогли б визначитись із вибором.  

При цьому найбільше голосів все одно б отримав Гордон (9% серед усіх опитаних або 27% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме). 

За Портникова проголосувало б відповідно 6% і 20% опитаних, за Мосейчук – відповідно 4% і 12%, за Комаровського – відповідно 4% і 10%, за журналіста Дмитра Співака – відповідно 3% і 8%, за журналіста-мандрівника Дмитра Комарова – відповідно 3% і 7%, за співака Олега Винника – відповідно 2% і 4%, за спортсмена Василя Ломаченка – відповідно 2% і 4%, за письменника Леся Подерев’янського – відповідно 1% і 4%, за спортсмена Олександра Шовковського – відповідно 1% і 3%, за співачку Ольгу Полякову – відповідно 1% і 1%, за блогерку Софію Стужук – відповідно 0,1% і 0,2%.

Разом з тим, якби всі наявні зараз політичні сили не могли б брати участь в управлінні державою, респондент(к)и найбільше б довірили представляти власні інтереси :

Найрідше (3%) називали популярних блогерів, зірок соціальних мереж.

Нагадаємо, що згідно з іншим дослідженням Центру Разумкова, більш ніж половина опитаних вважає президента Володимира Зеленського олігархом (55%).

Найчастіше громадяни України вважають олігархами: 

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY