detector.media
28.12.2021 14:48
У Печерському суді заявили, що не отримували клопотання про затримання Порошенка
У Печерському суді заявили, що не отримували клопотання про затримання Порошенка
24 грудня стало відомо, що суд нібито погодив відповідне клопотання прокуратури.

Прессекретар Печерського районного суду Віталій Чергавий заявив, що суд не отримував клопотання правоохоронних органів про затримання народного депутата та експрезидента Петра Порошенка для обрання йому запобіжного заходу. Про це він сказав у коментарі «РБК-Україна».

Зокрема, клопотання не було передано до суду станом на 12:30 28 грудня.

«У базі (суду – ред.) інформації про надходження такого клопотання немає», – повідомив Чергавий.

24 грудня ЗМІ з посиланням на Офіс генпрокурора повідомили, що прокуратура погодила клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн. 

Крім того, повідомлялось, що у Печерському райсуді столиці відбулося закрите засідання, під час якого було погоджено клопотання прокуратури про надання дозволу на затримання Порошенка для доправлення до суду, де вже має відбутися обрання йому запобіжного заходу.

Прессекретар суду відмовився підтвердити або спростувати цю інформацію.

«Тому що це закрите судове засідання, це таємниця досудового розслідування, і нехай ці питання розголошує слідчий, тому що він керує цими процесами», – сказав Чергавий.

20 грудня 2021 року ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям. Підозра повідомлена в межах справи про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

Фото: 24tv.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY