detector.media
27.12.2021 15:07
У Мінську засудили до 11 років в'язниці росіянина, який озвучував ролики для протестного телеграм-каналу
У Мінську засудили до 11 років в'язниці росіянина, який озвучував ролики для протестного телеграм-каналу
Таке покарання запитував прокурор. Захист раніше заявляв, що буде добиватись помилування або екстрадиції в Росію.

У Білорусі Мінський міський суд засудив до 11 років позбавлення волі 21-річного росіянина Єгора Дуднікова, який озвучував ролики для опозиційного телеграм-каналу «Загони цивільної самооборони Білорусі». Прокурор запитував для росіянина таке саме покарання. Про це пише «Медіазона Білорусь».

Засідання проходило в закритому режимі. Суд пояснив своє рішення «метою унеможливлення поширення екстремістської продукції». 

За версією слідства, Дудніков з 19 січня по 21 травня 2021 року в одному з телеграм-чатів опублікував «не менше 55 озвучених ним голосових повідомлень спонукального характеру» з метою «нагнітання напруженості та конфліктності у суспільстві та державі». 

Також, як стверджується, росіянин «закликав до захоплення державної влади, насильницької зміни конституційного ладу, виникнення масових заворушень із насильством до представників влади».

Єгора Дуднікова затримали та посадили в СІЗО в травні 2021 року. За словами його матері, в протестах він не брав участі, але підробляв озвучуванням реклами та мультфільмів.

Захист заявляв, що буде добиватись помилування або екстрадиції в Росію

Нагадаємо, раніше в Білорусі знову затримали журналіста «Радыё Свабода» Груздиловича. До того ж сайт «Радыё Свабода» визнали «екстремістським формуванням»

Фото зі соцмереж Дуднікова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY