detector.media
26.12.2021 16:49
В Білорусі чоловіка за коментар про Лукашенка в телеграмі судили на фабриці, де він працює (ВІДЕО)
В Білорусі чоловіка за коментар про Лукашенка в телеграмі судили на фабриці, де він працює (ВІДЕО)
Після засідання державний обвинувач провів з іншими працівниками фабрики бесіду щодо наслідків «протиправної діяльності» в мережі.

В білоруському місті Барановичі 27-річного Сергія Карпеню судили на фабриці, де той працював 6 років оббивальником меблів. Цей сюжет показали на державному телебаченні. Про це повідомив правозахисний центр «Вясна».

Його визнали винним у «публічній образі президента Білорусі» й конфіскували телефон на користь держави. Він отримав два роки «хімії» – вид обмеження свободи з направленням у виправну колонію відкритого типу. 

17 листопада 2020 року Карпеня «з метою завдати шкоду честі та гідності» залишив у телеграм-каналі «Барановичи 97%» коментар про самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, в якому була «ненормативна форма мовного висловлювання», заявив прокурор в ефірі телерадіокомпанії «Брест». Що саме було у коментарі – невідомо. 

Після засідання державний обвинувач Вадим Карачун провів з іншими працівниками фабрики бесіду про можливі наслідки «протиправної діяльності» в інтернеті.

Нагадаємо, що у Білорусі «екстремістськими» визнано близько 300 інтернет-ресурсів і спільнот. У листопаді 2021 року до відповідного списку влада додала телеканал «Белсат», інформагентство «БелаПАН» та соцмережі видання «Наша Ніва».

З 2020 року у Білорусі тривають репресії після президентських виборів, на яких «переміг» Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY