detector.media
26.12.2021 10:59
Бердимухамедов в рамках піар-кампанії дозволив відкрити нові міжнародні корпункти в Туркменістані
Бердимухамедов в рамках піар-кампанії дозволив відкрити нові міжнародні корпункти в Туркменістані
Однак про які ЗМІ йде мова – невідомо.

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов в рамках піар-кампанії дозволив відкрити в країні кілька іноземних корпунктів у 2022 році. Про це пише державна інформагенція Туркменістану.

Міністр закордонних справ Рашід Мередов доповів президенту Туркменістану, що відомство домовляється про обмін кореспондентами з сусідніми країнами, й підготував пропозицію щодо відкриття представництв міжнародних телеканалів та видань. Але невідомо, про які ЗМІ йде мова.

Крім того, Бердимухамедов схвалив створення в країні Міжнародного інформаційного центру, який буде «регулярно й організовано доносити до світових спільнот висувані Туркменістаном пропозиції міжнародного значення у політичній, економічній, соціальній, культурній та інших сферах». Припускається, що відкриття центру допоможе розвитку «інформаційної співпраці» Туркменістану з іншими країнами.

В Туркменістані всі ЗМІ та телеканали контролюються державою, пише «Медіазона. Центральна Азія». Іноземні ЗМІ рідко отримують доступ в Туркменістан, серед міжнародних корпунктів в країні – турецькі агенство Anadolu й телерадіокомпанія TRT, китайське інформагенство «Сіньхуа». З кінця 2020 року з’явився російський телеканал «МИР». 

Агентства France Press, Associated Press, Reuters й «ІТАР-ТАСС» користуються послугами позаштатних кореспондентів. Журналісти часто переслідуються: працівники радіо «Азатлик» працюють не під своїми іменами, але їх все одно знаходять, після чого можуть побити, затримати чи посадити. Редакції незалежних видань «Хроніка Туркменістану» й Turkmen.news працюють онлайн з-за кордону. Силовики нерідко влаштовують облави на громадян, які користуються VPN-сервісами.

Нагадаємо, що за «Індексом свободи преси», складеним «Репортерами без кордонів», серед найгірших країн для роботи ЗМІ залишається Китай (177-е місце), слідом йдуть Туркменістан, Північна Корея та Еритрея.

Фото: tdh.gov.tm

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY