detector.media
25.12.2021 13:23
Нардеп від «ОПЗЖ» Чорний сказав, що «може вибачитись» за напад охоронців його детективного агенства на журналістів «Схем»
Нардеп від «ОПЗЖ» Чорний сказав, що «може вибачитись» за напад охоронців його детективного агенства на журналістів «Схем»
Інцидент трапився восени 2017 року, коли борт Медведчука прилетів у Київ.

Народний депутат з фракції «ОПЗЖ» Віктор Чорний вперше у суді дав покази у справі нападу на знімальну групу програми «Схеми» 7 листопада 2017 року. Про це пише «Радіо Свобода».

Чорний, йдеться у повідомленні, керував детективною компанією «Шторм», охоронці якої й напали на журналістів біля VIP-терміналу аеропорту «Київ», коли туди прилетів борт нардепа від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука

На засіданні, яке відбулось 23 грудня, Чорний сказав, що на той момент Медведчук «не був публічною особою» і «ніякого дозволу на зйомку не давав». Також він повідомив про результати службового розслідування щодо дій охоронців і заявив, що як колишній директор «може вибачитися за той інцидент».

Нагадаємо, увечері 7 листопада 2017 року невідомі напали біля аеропорту «Київ» на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях» у складі журналіста Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича. Прокуратура Києва почала за цим фактом кримінальне провадження. Згодом у цій справі одному із охоронців Віктора Медведчука вручили підозру.

Печерський районний суд міста Києва зобов’язав Національну поліцію України порушити кримінальну справу проти журналістів програми «Схеми» (проєкт «Радіо Свободи») за ст. 182 ККУ через начебто «порушення недоторканості приватного життя» Віктора Медведчука. Редакція «Радіо Свободи» розцінила звернення захисту Медведчука до суду як спробу тиску на журналістів. 

Фото: РС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY