detector.media
24.12.2021 16:46
Офіс генпрокурора погодив клопотання про арешт Порошенка
Офіс генпрокурора погодив клопотання про арешт Порошенка
У прокуратурі погодили клопотання з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень.

Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу п’ятому президенту, нардепу «Європейської солідарності» Петру Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Про це «Укрінформу» повідомили у відомстві.

«У прокуратурі погодили клопотання про арешт Порошенка з можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень», – сказали в ОГП.

Крім того, у Печерському райсуді столиці відбулося закрите засідання, під час якого слідчий суддя розглянув і погодив клопотання прокуратури про надання дозволу на затримання Порошенка для доправлення до суду, де вже має відбутися обрання йому запобіжного заходу.

Адвокати Порошенка Ігор Головань та Ілля Новіков заявили, що не знають про таке клопотання Офісу генпрокурора, але не виключають, що інформація може бути правдивою.

«Ми орієнтуємося на інформацію ЗМІ, зокрема російських, які підхопили повідомлення про те, начебто таке рішення вже ухвалено. Ми цього не знаємо достовірно. Ми знаємо тільки те, що таке рішення не відбувалося в присутності адвокатів Порошенка», – цитує Новікова «Українська правда».

У ДБР виданню заявили, що зараз нічого не знають про погодження клопотання і порадили всі запити надсилати до ОГП.

20 грудня 2021 року ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям.

Підозра повідомлена в межах справи про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

ДБР викликало Порошенка на допит 23 грудня, однак п'ятий президент не прийшов до Бюро. Зараз Порошенко перебуває у Польщі.

Фото: Петро Порошенко/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY