detector.media
24.12.2021 09:25
Верховний суд РФ залишив чинним заочний вирок гендиректору ATR Ленуру Іслямову
Верховний суд РФ залишив чинним заочний вирок гендиректору ATR Ленуру Іслямову
Захист Іслямова звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

Верховний суд Російської Федерації залишив чинним заочний вирок так званого «Верховного суду» окупованого Криму у справі генерального директора каналу ATR Ленура Іслямова. Про це повідомив його адвокат Микола Полозов.

«Навіть за залізобетонних підстав для скасування вироку, у зв'язку з дуже грубими порушеннями як процесу, так і матеріального права, деформація правового поля політичною волею влади настільки сильна, що навіть у Верховному суді РФ судді змушені розводити руками і хіба що не показувати багатозначно пальцем догори. Мовляв, братику, все розуміємо, хотіли б допомогти, та не можемо, ти вже не гнівайся», – написав адвокат.

Він додав, що захист Іслямова звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, російська ФСБ порушила кримінальну справу проти Іслямова в жовтні 2015 року та оголосила його у федеральний розшук.

10 грудня 2020 року підконтрольний Росії «Верховний суд Криму» заочно засудив Іслямова до 19 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. 

Російська влада звинувачує його в «створенні збройного формування, в скоєнні диверсії, публічних закликах до порушення цілісності Росії».

У квітні 2021 року суд апеляційної інстанції змінив вирок у зв'язку з частковою декриміналізацією публічних закликів і знизив розмір покарання до 18 років позбавлення волі.

Фото: ATR

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY