detector.media
23.12.2021 17:24
Верховний суд викликає Зеленського на засідання за позовом Порошенка
Верховний суд викликає Зеленського на засідання за позовом Порошенка
Порошенко просить зобов’язати Зеленського оприлюднити всю наявну інформацію розвідки про нібито причетність п’ятого президента до торгівлі вугіллям з ОРДЛО.

Верховний суд викликає президента Володимира Зеленського на судове засідання за позовом лідера «Європейської солідарності», нардепа Петра Порошенка. Повістку оприлюднив адвокат п’ятого президента Ігор Головань.

Згідно з документом, Зеленського викликають на засідання о 15:00 28 лютого 2022 року на розгляд адміністративної справи Порошенка «про визнання бездіяльності протиправною і зобов’язання вчинити певні дії».

20 серпня 2021 року захист Порошенка подав позов до суду щодо визнання протиправним коментування Зеленським так званих «плівок Медведчука».

У позові йдеться, що Зеленський під час ефіру 24 червня заявив про причетність Порошенка до закупівлі вугілля з ОРДЛО. Президент посилався на висновки СБУ та розвідувальних органів. Захист Порошенка вимагає, щоб Зеленський опублікував цю інформацію.

Також Зеленський в ефірі використав репліки: «З терористами, сепаратистами Медведчук торгував, заробляв разом з п’ятим президентом», «ймовірно разом з колишнім президентом вони це робили і заробляли».

На сайті Верховного суду є дані про таке засідання, де позивачем вказаний Петро Порошенко, а відповідачем – Володимир Зеленський.

«Справа призначена до розгляду, і зазвичай процедура передбачає виклик сторін у справі, тому нічого тут немає дивного в цій інформації… Коли призначають справу до розгляду, то викликають сторін у справі і третіх осіб, якщо вони є. Форма виклику – це повістка. Якщо відповідач – президент України, то, очевидно, він також отримав (повістку – ДМ, – повідомили «Радіо Свобода» у пресслужбі Верховного суду.

В Офісі президента Суспільному повідомили, що повістка ще не надійшла. Відповідь буде, коли її офіційно отримають.

20 грудня 2021 року ДБР повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям.

Підозра повідомлена в межах справи про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих частин Донбасу на суму близько 1,5 мільярда гривень.

ДБР викликало Порошенка на допит 23 грудня, однак п'ятий президент не прийшов до Бюро. Зараз Порошенко перебуває у Польщі.

Фото: President Of Ukraine/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY