detector.media
23.12.2021 16:34
Україна відповіла на заяву Путіна про нібито підготовку «наступу» на Донбасі
Україна відповіла на заяву Путіна про нібито підготовку «наступу» на Донбасі
МЗС: Україна віддана політико-дипломатичному шляху врегулювання збройного конфлікту.

МЗС України заявило, що тези президента Росії Володимира Путіна під час щорічної пресконференції про нібито підготовку Україною «військової операції» на Донбасі не відповідають дійсності.

У коментарі «Радіо Свобода» речник МЗС Олег Ніколенко підкреслив, що Україна віддана політико-дипломатичному шляху врегулювання збройного конфлікту.

«Україна прагне виключно миру. Постійні зусилля українського керівництва задля зрушення з місця мирного процесу, насамперед в Нормандському форматі, яскраво ілюструють відданість України політико-дипломатичному шляху врегулювання збройного конфлікту. Ба більше, глава Офісу президента України та наша делегація в Тристоронній контактній групі проробили титанічну роботу, аби вчора добитися відновлення режиму припинення вогню», – заявив речник МЗС.

МЗС закликало Росію «сконцентруватися на виконанні домовленостей про припинення вогню та завершенні міжнародного збройного конфлікту на сході України».

«Люди по обидві сторони лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях заслуговують на мир і спокій, особливо напередодні новорічних свят», – вказали в МЗС.

23 грудня Путін на щорічній пресконференції заявив, що Захід «створює загрози на кордонах Росії», а Україна нібито готує наступ на Донбасі.

Відповідаючи на пряме запитання, чи нападе Росія на Україну, Путін заявив, що дії Кремля будуть залежати не від перебігу переговорів, а від забезпечення безпеки Росії.

Фото: Enrico Strocchi/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY