detector.media
22.12.2021 14:18
Лауреаткою премії імені Чорновола за кращу публіцистичну роботу стала Людмила Житня
Лауреаткою премії імені Чорновола за кращу публіцистичну роботу стала Людмила Житня
Книгу «Чорнобиль – очима жінок» Людмила Житня писала протягом 30 років. В її основі – розповіді жінок-ліквідаторок та евакуйованих після катастрофи на ЧАЕС.

22 грудня відбулось вручення премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики у 2021 році. Лауреаткою стала Людмила Житня за публіцистичну книгу «Чорнобиль – очима жінок (Інтерв’ю з атомною катастрофою)», про це повідомляє пресслужба Держкомтелерадіо.

Людмила Житня – письменниця, членкиня Національної спілки письменників України, лауреатка мистецько-літературної премії Олександра Білаша, за фахом – лікарка-гінекологиня, працює в Міському центрі радіаційного захисту населення.

Крім того, вона є шефредакторкою видавництва Stella Grand і координаторкою роботи в Україні французької благодійної асоціації «Привіт дітям Чорнобиля».

Книгу «Чорнобиль – очима жінок» Людмила Житня писала протягом 30 років. В її основі – розповіді жінок-ліквідаторок та евакуйованих після катастрофи на ЧАЕС. У книзі зібрано 150 інтерв'ю та фотографії з приватних архівів чорнобильців.

У 2020 році лауреаткою премії імені Чорновола стала Світлана Бондар за книгу «Ті, хто не хотів помирати мовчки…». Розмір премії – 20 000 грн.

Фото: facebook.com/Zhytnica

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY