detector.media
22.12.2021 12:25
Канал УНІАН змінив юридичну особу та отримав нову супутникову ліцензію
Канал УНІАН змінив юридичну особу та отримав нову супутникову ліцензію
Медіагрупа «1+1» вирішила перевести усі ліцензії каналу УНІАН ТБ на одну юридичну особу.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення видала супутникову ліцензію компанії ТОВ «Дідживан» на мовлення каналу з логотипом УНІАН. Таке рішення регулятор прийняв 22 грудня.

Як повідомила під час засідання юристка Тетяна Смірнова, група «1+1» вирішила перевести усі ліцензії каналу УНІАН на одну юридичну особу. Раніше ліцензії каналу належали ТОВ «Гравіс».

«Ми подали до Нацради на анулювання ліцензії ТОВ "Гравіс". Оскільки у ТОВ "Дідживан" є цифрова ліцензія. Тому ми просимо видати супутникову ліцензію на цю компанію», – сказала пані Смірнова.

Компанія мовитиме на супутнику Astra, канал доступний у кодованому та відкритому вигляді, у форматі SD та HD.

Нагадаємо, Нацрада переоформила ліцензію компанії ТОВ «Дідживан». Внаслідок цих змін канал УНІАН отримав цифрову ліцензію у діючому мультиплексі. Раніше ця цифрова ліцензія належала ТОВ «Телеодин» — юридичній особі телеканалів М1 та М2, яка входить до медіагрупи StаrLightMedia. Саме ця компанія мала ліцензію на цифрове ефірне мовлення для каналу М2 в мультиплексі МХ-4, якого де-факто не існує, а ліцензія його провайдера — ТОВ «Українська цифрова телемережа» (УЦТМ)  була анульована кілька років тому.

Через це М2 не міг мовити в цифровому ефірі. 2021 року компанія «Телеодин» створила дочірню компанію «Дідживан» і перевела на неї цифрову ліцензію. Нацрада з цим погодилась, і в жовтні 2021-го переоформила ліцензію. Новим керівником і бенефіціарним власником компанії замість бізнесмена й політика Миколи Баграєва став юрист Сергій Рабенко. Згідно з реєстром, він є керівником та власником іще чотирьох компаній, які не мають стосунку до медіа.

Нагадаємо, у 2019 році Нацрада дозволила телеканалу групи «1+1 медіа» УНІАН (ТОВ «УНІАН ТБ») мовити в загальнонаціональній цифровій ефірній мережі компанії «Зеонбуд». Нацрада задовольнила заявку каналу про переоформлення його ліцензії та зміну мультиплексу МХ-4 на МХ-3.

Однак у 2019 році Нацрада переоформила ліцензії телеканалів холдингу «1+1 медіа» – «ПлюсПлюс» і УНІАН – і дозволила їм помінятися логотипами і програмними концепціями. Фактично ж відбувся обмін мережами каналів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY