detector.media
22.12.2021 11:07
Українська стрічка «Погані дороги» не потрапила до шорт-листа «Оскара»
Українська стрічка «Погані дороги» не потрапила до шорт-листа «Оскара»
На отримання звання найкращого іноземного повнометражного фільму було подано заявки з 92 країн. Українська стрічка увійшла до лонг-листа премії, але не потрапила до короткого списку.

Українська стрічка «Погані дороги» Наталки Ворожбит не потрапила до шорт-листа 94-ї премії Американської кіноакадемії «Оскар». Короткі списки номінантів оголосили 21 грудня.

У номінації «Міжнародний повнометражний фільм», в якій змагалась стрічка «Погані дороги», далі пройшли 15 фільмів:

Остаточний перелік номінантів на Оскар оголосять 8 лютого, а церемонія нагородження відбудеться 27 березня 2022 року.

Нагадаємо, світова прем'єра стрічки «Погані дороги» відбулася у програмі «Тиждень критики» Венеційського кінофестивалю в 2020 році, де вона здобула нагороду в номінації «Найбільш інноваційна стрічка в конкурсі».

Українська прем'єра фільму відбулася на фестивалі «Київський тиждень критики». Стрічка отримала три нагороди премії кінокритиків «Кіноколо», а також чотири статуетки національної кінопремії «Золота Дзиґа 2021». Фільм увійшов лонг-листа 94-ї премії «Оскар».

Наталка Ворожбит стала відкриттям року за версією Української кіноакадемії. Крім цього, режисерка отримала державну премію Олександра Довженка за 2021 за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва.

Більше про стрічку «Погані дороги» читайте в рецензії Ярослава Підгори-Гвяздовського.

Фото: facebook.com/BadRoads2020

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY