detector.media
21.12.2021 20:36
Білоруського блогера Єрмашука засудили до 3 років колонії за сторіс із «нелегітимним» Лукашенком
Білоруського блогера Єрмашука засудили до 3 років колонії за сторіс із «нелегітимним» Лукашенком
Крім того, його обвинуватили у нарузі над національною символікою.

Суд у Щучині назначив гродненському блогеру Вадиму Єрмашуку (Vadimati) 3 роки колонії за звинуваченням в образі самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка та наругою над національною символікою. Про це повідомив телеграм-канал «Право имеют».

За інформацією правозахисників, перше обвинувачення пов’язане зі сторіс в інстаграмі за серпень-вересень 2020 року, в яких блогер називає Лукашенка «нелегітимним».

Друге обвинувачення датується 16 серпня 2021 року. За версією обвинувачення, того дня Єрмашук на автозаправці взяв до рук маленький державний прапор Білорусі і сказав, що «надто дорого коштує шматочок ганчірки». 

Єрмашук відмовився дати показання та свою провину не визнає, пише білоруська «Медіазона». 

Vadimati називає себе «першим блогером в Гродно». Його інстаграм має понад 41 тисячу підписників та підписниць. Влітку 2020 року він відвідував передвиборні пікети й мітинги, розповідав у своїх соцмережах про переслідування та затримання активістів/ок. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от #VADIMATI????ПЕРВЫЙ БЛОГЕР ГРОДНО (@ermashukvadimati)

Нагадаємо, Єрмашука затримали 16 серпня. Він був у місті Гродно на оголошенні вироку трьом жінкам, яких судили за участь в акції протесту. Блогер опублікував в Instagram допис із підтримкою засуджених, які отримали від 2 до 4 років обмеження волі, а до цього провели п'ять місяців у СІЗО. Після суду Єрмашук поїхав до міста Щучин знімати гумористичний ролик для свого Instagram, там його і затримали.

У жовтні минулого року блогера судили за участь в несанкціонованому масовому заході. Тоді він був визнаний винним за ч. 1 ст. 23.34 КоАП і оштрафований на 20 базових величин.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY