detector.media
21.12.2021 16:36
Андрій Шабанов запустив подкаст «26 квітня» із особистими спогадами про аварію на ЧАЕС
Андрій Шабанов запустив подкаст «26 квітня» із особистими спогадами про аварію на ЧАЕС
На момент аварії телеведучий жив за кілька кілометрів від атомної електростанції.

Телеведучий та блогер Андрій Шабанов запустив подкаст «26 квітня» – про історію своєї родини, яка на момент аварії на Чорнобильській АЕС перебувала лише у восьми кілометрах звідти. Про це повідомляється в пресрелізі.

«Історія 26 квітня 1986 року завжди була особливою для мене та моєї сім'ї, але я ніколи про неї не розповідав. З середини 70-х і аж до самої аварії на Чорнобильській атомній електростанції мої батьки, випускники Одеського політехнічного інституту, працювали на надсекретному об'єкті ЗРЛЗ "Дуга". Для обслуговування його було збудовано маленьке містечко Чорнобиль-2, що складалося з п'яти житлових багатоквартирних будинків, двох величезних дитячих майданчиків, їдальні, готелю, гуртожитку, перукарні, буфету, продмагу, дитячого садка та школи», – розповів Андрій Шабанов.

До участі у подкасті він залучив своїх батьків та колишніх однокласників.

«Життя розкидало нас усіх по різних містах та країнах, і що трапилося з багатьма – я досі не знаю. Як склалося їхнє життя? Що з ними? Навіть із власними батьками я ніколи в подробицях не обговорював цей день, і виявилося, що 26 квітня вони пам'ятають зовсім інакше. Цей подкаст можна було б назвати документальним, але я віддаю перевагу документально-художньому. Там, звичайно, буде і статистика, і якісь цифри, але водночас там буде багато особистого», – зазначив Шабанов.

Послухати подкаст можна за посиланням. Фінальний епізод вийде 26 квітня 2022 року.

Раніше в Україні витратили 1,98 млн грн на інформаційну кампанію для популяризації Чорнобильської зони.

Фото надані Андрієм Шабановим

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY