detector.media
21.12.2021 15:24
Софія Сапега написала прохання до Лукашенка про помилування – вітчим
Софія Сапега написала прохання до Лукашенка про помилування – вітчим
Наразі справу дівчини передано до суду, її обвинувачують за сімома статтями Кримінального кодексу Білорусі.

Росіянка Софія Сапега, яку затримали в Білорусі разом із її партнером, одним із творців білоруського опозиційного телеграм-каналу Nexta Романом Протасевичем, нібито написала прохання про помилування на ім'я Олександра Лукашенка. Про це в коментарі радіо «Эхо Москвы» сказав вітчим дівчини Сергій Дудич.

«Ми таки сподіваємось на помилування президента. Я знаю, що Софія написала прохання про помилування на ім'я президента Білорусі. Чекатимемо, що буде», – розповів він.

Наразі Софія Сапега перебуває під домашнім арештом. Її справу вже передали до суду. Остаточні обвинувачення дівчині висунули за сімома статтями Кримінального кодексу Білорусі:

23-річна Софія Сапега – громадянка Росії, але майже все життя прожила в Білорусі. У Литві Сапега має тимчасову посвідку на проживання, дівчина вчиться в магістратурі Європейського гуманітарного університету (ЄГУ) у Вільнюсі за програмою «Міжнародне право і право Європейського союзу». 

Протасевич та Сапега були затримані силовиками 23 травня 2021 року в аеропорту Мінська. Літак, на якому Сапега та Протасевич повертались з Афін до Вільнюса, був примусово посаджений ВПС Білорусі в аеропорту Мінська. 

З моменту затримання опозиціонер та його дівчина перебували у СІЗО, однак 25 червня їх помістили під домашній арешт.

Фото: Белсат

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY