detector.media
20.12.2021 19:29
Порошенка викликали в ДБР на 23 грудня
Порошенка викликали в ДБР на 23 грудня
Якщо він не з’явиться, будуть думати про обрання запобіжного заходу.

П'ятого президента України Петра Порошенка викликали до Державного бюро розслідувань (ДБР) на 23 грудня 2021 року. Про це на брифінгу 20 грудня сказав заступник начальника Департаменту з нагляду за органами держбезпеки Офісу генпрокурора Іван Кісілевич, пише «Інтерфакс-Україна». 

Він розповів, що пані генпрокурор Ірина Венедіктова перебуває у відпустці, тому підозру Петру Порошенку підписав її заступник Олексій Симоненко, але Кісілевич не назвав його імені. П'ятого президента запросили для «проведення різних процесуальних дій». 20 грудня ДБР повідомило Порошенка про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям.

За словами Кісілевича, Порошенко сьогодні не прибув за викликом в ДБР, тому вони направили повторний виклик на 10:00 на 23 грудня.

«Саме тоді вирішуватиметься питання вручення клопотання про обрання запобіжного заходу. Який саме запобіжний захід – на це впливатиме багато факторів... Тому зараз не можемо повідомити, яке буде ухвалено рішення», – сказав він.

Нагадаємо, 17 грудня ДБР повідомило, що представники слідчого відомства намагались вручити Петру Порошенку повістку у справі про постачання вугілля із тимчасово окупованих територій. Але він проігнорував їх, сів у авто та поїхав. 

20 грудня про оголошення підозри Порошенку у державній зраді повідомила партія «Європейська солідарність» та низка ЗМІ з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

4 грудня колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак написав у фейсбуці, що, за даними його джерел, найближчим часом Офіс генпрокурора може висунути підозру Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій в рамках розслідування справи Віктора Медведчука.

Раніше пані генпрокурор Ірина Венедіктова заявляла, що Адміністрація експрезидента Порошенка «грала ключову роль» в організації поставок вугілля з Росії до України через компанії з окупованих територій Донбасу. В межах цієї справи нардепу «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку інкримінують державну зраду. 

Фото: твіттер Петра Порошенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY