detector.media
20.12.2021 18:40
У Білорусі визнали «екстремістськими» ютуб- та телеграм-канал політика Латушка
У Білорусі визнали «екстремістськими» ютуб- та телеграм-канал політика Латушка
«Екстремістськими» також визнали соцмережі його Народного антикризового управління.

Суд Центрального району Мінська визнав «екстремістськими матеріалами» телеграм- та ютуб-канал опозиційного політика та голови Народного антикризового управління (НАУ) Павла Латушка, а також сторінки управління у соціальних мережах. Про це повідомив телеграм-канал силовиків «ГУБОП».

«Екстремітстськими» також визнані «аналоги» сторінок Латушка та НАУ в соціальних марежах, а також чати у телеграмі. За розповсюдження «екстремістських» матеріалів у Білорусі загрожує адміністративна відповідальність: штраф, громадські роботи або арешт. 

Проти Латушка в Білорусі розпочато кілька кримінальних проваджень. Йому інкримінують: самовільне присвоєння влади, змову з метою захоплення влади, створення екстремістського формування, а також заклики до дій, які спричинять шкоду національній безпеці. 13 грудня йому інкримінували перевищення влади або посадових повноважень, пише білоруська «Медіазона».

У квітні 2021 року Латушка й білоруську лідерку Світлану Тихановську внесли у список причетних до терористичної діяльності. 

Латушко був послом Білорусі в Польщі (2002-2008), міністром культури (2009-2012), а також керівником Купалівського театру. Його звільнили у серпні 2020 року через політичну позицію та участь у протестах після виборів. Згодом йому довелось покинути країну.

Нагадаємо, що у Білорусі «екстремістськими» визнано близько 300 інтернет-ресурсів і спільнот. У листопаді 2021 року до відповідного списку влада додала телеканал «Белсат», інформагентство «БелаПАН» та соцмережі видання «Наша Ніва».

З 2020 року у Білорусі тривають репресії після президентських виборів, на яких «переміг» Олександр Лукашенко. Влада жорстоко придушила мирні акції протесту та почала кампанію із залякування опозиції та незалежної преси – у Білорусі затримують журналістів, опозиційних політиків, придушують медіа.

Фото: Дмитро Корсак, onliner.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY