detector.media
20.12.2021 11:00
Асєєв прагне домогтись санкцій ЄС та США проти бойовиків з «Ізоляції»
Асєєв прагне домогтись санкцій ЄС та США проти бойовиків з «Ізоляції»
На думку журналіста, «Ізоляція» має стати проблемою для РФ на міжнародному рівні, щоб «таємну» в'язницю закрили.

Журналіст та колишній в'язень тюрми «Ізоляція» в окупованому Донецьку Станіслав Асєєв розповів, що прагне домогтися санкцій з боку Євросоюзу та США проти осіб, причетних до знущань над утримуваними в цій в'язниці. Так він пояснив виданню «Інтерфакс-Україна» мету своїх закородонних поїздок.

«Перша мета полягає в тому, щоб накласти санкції на злочинців "Ізоляції", дані про яких ми і надаємо. Адже, як виявилося, якщо той же "Палич" (колишній комендант в'язниці Денис Куліковський – ред.), який після всіх своїх звірств опинився в Україні, вільно жив у Києві цілих два роки, то ці люди можуть бути де завгодно», – вважає Асєєв.

На його думку, якщо санкції буде накладено, то «Ізоляція» стане проблемою для Росії на міжнародному рівні, і тоді цю в'язницю закриють, а ув'язнених переведуть до так званих «офіційних» тюрем.

Нагадаємо, Станіслав Асєєв зник в Донецькій області 2 червня 2017 року. Пізніше стало відомо, що його викрали російські бойовики, які звинуватили його в шпигунстві й утримували в полоні. В тюрмі бойовиків «Ізоляція» Асєєв відсидів 28 місяців.

22 жовтня 2019 року бойовики поширили інформацію, що так звана «прокуратура ДНР» засудила Станіслава Асєєва до 15 років ув’язнення. Журналіст був звільнений у рамках обміну утримуваними особами на Донбасі 29 грудня 2019 року.

Станіслав Асєєв став лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка 2021 року за збірку есеїв «В ізоляції».

Фото: Суспільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY