detector.media
20.12.2021 10:03
На півночі Криму окупанти стали менше глушити українські FM-радіостанції – правозахисники
На півночі Криму окупанти стали менше глушити українські FM-радіостанції – правозахисники
У 16 населених пунктах зафіксовано сигнал українських FM-станцій на деяких частотах.

«Кримська правозахисна група» у грудні 2021 року провела моніторинг мовлення радіостанцій FM-діапазону на півночі півострова. Моніторинг виявив, що порівняно з вереснем поточного року сигнал деяких українських радіостанцій став більше доступний для мешканців Криму.

На час моніторингу українські FM-радіостанції були недосяжні у трьох населених пунктах (Вишнівка, Ішунь і Красноперекопськ) з 19 перевірених. В інших 16-ти сигнал українських FM-станцій зафіксували на деяких частотах. На певних радіочастотах чути одночасне мовлення двох радіостанцій.

У населених пунктах Мартинівка, Завіт Ленінський, Солоне озеро, Єрмакове, Зарічне, Джанкой, Лобанове, Воїнка, Зелена Нива можна почути лише одну українську станцію. В Армянську, Овочевому, Придорожньому й Красноармійському – по 2 радіостанції, в Істочному – 3 радіостанції, в Новоолександрівці – 4, в Передмістному – 7 українських FM-радіостанцій.

Поблизу КПВВ «Чонгар», на окупованій території півострова, можна почути програми 8 українських FM-радіо, а неподалік КПВВ «Чаплинка» – лише 3.

Моніторинг проводили за допомогою автомагнітол.

Влітку 2021 року окупанти заблокували сайт «Кримської правозахисної групи» в Криму.

Фото: unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY