detector.media
20.12.2021 08:45
В Україні запустили мультимедійну дитячу платформу для вивчення кримськотатарської мови
В Україні запустили мультимедійну дитячу платформу для вивчення кримськотатарської мови
На сайті зібрані мультфільми, казки, пісні та навчально-розвивальні матеріали, які знайомлять дітей з історією та традиціями кримських татар.

В Україні запустили мультимедійну платформу «BÜLBÜL», за допомогою якої діти можуть вчити кримськотатарську мову. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Українською назва платформи перекладається як «соловей». На сайті зібрані мультфільми, пісні та навчально-розвивальні матеріали, які знайомлять дітей з історією та традиціями кримських татар. Тут є розвивальні картки із основних лексичних тем, словник із перекладом та вимовою кримськотатарських слів, плани-конспекти занять, матеріали для ігор та творчих занять з дітьми тощо.

Контент сайту розрахований на дітей до 5 років. Матеріали можна використовувати у дитячих садочках, освітніх центрах, школах та онлайн-курсах.

Керівниця проєкту – Фатіма Османова. 

Нагадаємо, у вересні 2021 року Кабінет міністрів України затвердив алфавіт кримськотатарської мови на основі латинської графіки. Очікується, що освітній процес кримськотатарською мовою буде переведений на використання латинки до 1 вересня 2025 року.

Ілюстрація: пресслужба МКІП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY