detector.media
19.12.2021 16:52
Учасниці Pussy Riot призначили 15 діб за пост із Лукашенком і свастикою в інстаграмі
Учасниці Pussy Riot призначили 15 діб за пост із Лукашенком і свастикою в інстаграмі
Марію Альохіну та Люсю Штейн звинуватили в пропаганді нацистської символіки.

Учасниці російської групи Pussy Riot Марії Альохіній та муніципальній депутатці Люсі Штейн присудили по 15 і 14 діб відповідно, пише російська «Медіазона». Обох затримали на виході з їхніх домівок 16 грудня.

Альохіну обвинуватили в пропаганді нацистської символіки через допис в інстаграмі за 2015 рік, в якому міститься фотографія з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком та свастикою. 

Штейн звинуватили у тому ж самому через її портрет з прифотошопленою шапкою СС, яку вона розмістила у своїх соцмережах у 2018 році.

Нагадаємо, що суд в Москві оштрафував журналістку Вікторію Івлєву на $2000 через «повторне порушення правил проведення мітингів». Вікторію вже затримували на подібних акціях.

20 листопада вона на кілька хвилин вийшла на Пушкінську площу з плакатом «Вахта цивільного захисту "Меморіалу"». Коли вона передала плакат знайомому активісту Юрію Самодурову, поліцейські затримали її та повели в автозак. 

Одразу і Генеральна, і московська прокуратури звернулись до суду з вимогою ліквідувати «Меморіал» за невиконання закону про «іноагентів» та через «ознаки виправдання тероризму у публікаціях».

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY