detector.media
19.12.2021 13:13
Білоруський комік Ідрак Мірзалізаде випустив стендап про те, як його вигнали з Росії
Білоруський комік Ідрак Мірзалізаде випустив стендап про те, як його вигнали з Росії
Також він виставив на аукціон посвідку на постійне проживання у вигляді NFT.

18 грудня на ютуб-каналі білоруського стендап-коміка з азербайджанським корінням Ідрака Мірзалізаде, чиє перебування в Росії визнали «пожиттєво небажаним», з’явився фрагмент виступу, в якому він переповідає історію свого арешту в РФ й подальшого вимушеного від’їзду.

Він попередив, що всі його слова є «жартом» і попросив увесь зел разом із ним повторити, що ніщо сказане ним не є ніяким закликом.

Офіційно його перебування в РФ визнали небажаним через начебто «ксенофобні» жарти про росіян – комік отримав 10 діб арешту після того, як невідомі на вулиці напали на нього й побили його. Самих нападників, які вимагали від коміка вибачень, не затримали.

Наприкінці виступу Мірзалізаде додав, що разом з тим йому також анулювали посвідку на постійне проживання, яку він намагався отримати протягом трьох років і отримав за кілька місяців до вимушеного від’їзду. Тому він вирішив виставити її на продаж у вигляді NFT на блокчейн-платформі OpenSea за 10 ETH (криптовалюта етеріум). Це близько $40 тисяч. Аукціон триватиме півроку.

Нагадаємо, що Мірзалізаде отримував тисячі погроз у мережі, доки МВС не визнало його перебування в країні «небажаним». Що означає, що йому довічно заборонили проживати в Росії.

Однак недержавні російські ЗМІ припустили, що Мірзалізаде переслідували не так через жарти про росіян, як через жарти про главу «Роснефти» Ігоря Сєчина і спікера Держдуми В'ячеслава Володіна. В останньому сольному концерті коміка були жарти про них.

Відповідний ролик виклали на ютуб-каналі Stand-Up Club #1. В день арешту Мірзалізаде ролик був ще доступний, але незабаром його видалили.

Крім того, з каналу Володимира Бухарова зник запис подкаста з коміком. В ньому Мірзалізаде міг частково переказувати жарти, використані в стендапі. Цей запис досі доступний в Apple Podcasts.

Мірзалізаде жартував, що любить провокувати глядачів: «Я іноді по 10 хвилин просто росіян обсираю». 

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY