detector.media
17.12.2021 20:39
Порошенко сів у машину й поїхав, поки ДБР намагалось вручити йому повістку (ВІДЕО)
Порошенко сів у машину й поїхав, поки ДБР намагалось вручити йому повістку (ВІДЕО)
Це сталось неподалік від Верховної Ради.

17 грудня пресслужба Державного бюро розслідувань повідомила, що недалеко від Верховної Ради представники слідчого відомства намагалась вручити бізнесмену та політику Петру Порошенку повістку у справі злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій.

Але поки слідчі намагалися вручити йому повістку, він проігнорував їх, сів у авто та поїхав. 

Нагадаємо, що 4 грудня Віктор Трепак написав у фейсбуці, що, за даними його джерел, найближчим часом Офіс генпрокурора може висунути підозру Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій в рамках розслідування справи Віктора Медведчука.

Раніше генпрокурорка Ірина Венедіктова заявляла, що Адміністрація експрезидента Порошенка «грала ключову роль» в організації поставок вугілля з Росії до України через компанії з окупованих територій Донбасу. В межах цієї справи нардепу «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку інкримінують державну зраду. 

2 листопада 2021 року Печерський районний суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня. 

Новий запобіжний захід було обрано за клопотанням прокуратури в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів. Підозри в межах цього епізоду були підписані генпрокуроркою Іриною Венедіктовою 11 травня 2021 року. Крім Медведчука, підозра була підписана і щодо його соратника, нардепа «ОПЗЖ» Тараса Козака.

Однак 8 жовтня 2021 року Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Його підозрюють у причетності до незаконного постачання вугілля з окупованих територій під час енергетичної кризи у 2014-2015 роках.

12 жовтня Печерський райсуд Києва відмовив прокурорам у задоволенні клопотання, постановивши залишити Медведчука під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня без внесення застави.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY