detector.media
17.12.2021 10:12
UP UA Studio зняла документальний серіал про Донбас «Ціна конфлікту»
UP UA Studio зняла документальний серіал про Донбас «Ціна конфлікту»
Проєкт був одним із переможців конкурсу соціально значущого контенту Pitch UA 3.

В Україні навесні 2022 року покажуть документальний серіал про Донбас «Ціна конфлікту», про це повідомила пресслужба проєкту.

Наразі завершується монтаж пілотної серії, присвяченої незаконному видобутку вугілля в окупованій частині Донбасу. Творці серіалу повідомили «Детектору медіа», що ведуть перемовини про трансляцію з державним каналом «Дом».

На думку авторів проєкту, в політичній та соціальній площині майже не залишилось нічого спільного між підконтрольними та окупованими територіями, а реінтеграція має переважно економічний сенс.

Проєкт «Ціна конфлікту» присвячений саме економічним аспектам функціонування окупованої частини Донбасу і ситуації на українських підприємствах. У серіалі також будуть інтерв'ю з власниками, керівниками та співробітниками підприємств, які залишилися на окупованій території.

Серіал складається із 4 серій по 42 хвилини. Кожна з них розповідає про ситуацію в одній із ключових галузей економіки Донбасу: видобуток вугілля, чорна металургія, хімічна та креативна промисловість. На перші три до війни припадало понад 70% промислового виробництва регіону та майже 90% експорту. А з креативною промисловістю, за словами творців проєкту, сьогодні пов'язують основні сподівання переосмислення промислового потенціалу регіону.

Виробництвом серіалу займається продюсерський центр UP UA Studio. Продюсерка проєкту – Поліна Герман, режисер – Володимир Сідько, сценарист та автор ідеї – Олег Богатов.

Раніше проєкт серіалу «Ціна конфлікту» став одним із переможців конкурсу соціально значущого контенту Pitch UA 3.

Фото: пресслужба проєкту

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY