detector.media
16.12.2021 18:46
Рада ухвалила закон про Нацкомісію з якості інтернету та звʼязку, урахувавши критику BRDO
Рада ухвалила закон про Нацкомісію з якості інтернету та звʼязку, урахувавши критику BRDO
Раніше BRDO критикували прийнятий у першому читанні законопроєкт, оскільки він не відповідав нормам Конституції та міжнародним зобов’язанням в рамках Угоди про асоціацію з ЄС.

У четвер, 16 грудня, Верховна Рада ухвалила закон про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (№6055), пише офіс ефективного регулювання BRDO.

Цей документ спрямований на забезпечення незалежності та адміністративної спроможності галузевого регулятора. Він визначає правовий статус національної комісії та встановлює особливості організації його діяльності як регулятора, його функції та повноваження, порядок підготовки регуляторних актів, а також особливості здійснення контролю на відповідних ринках.

Ухвалення цього закону є важливою умовою впровадження реформ, передбачених Законом України «Про електронні комунікації», виконання зобов’язань за Угодою про асоціацію у даній сфері та інтеграції до Єдиного цифрового ринку ЄС.

Раніше BRDO розкритикували законопроєкт, прийнятий в першому читанні, оскільки він не відповідав нормам Конституції та міжнародним зобов’язанням в рамках Угоди про асоціацію з ЄС. Цього разу у законі врахували зауваження BRDO: закон приведений у відповідність до Конституції України і до вимог норм Європейського кодексу електронних комунікацій щодо забезпечення незалежності регулятора у процесі призначення і звільнення його членів.

Своєю чергою чинний склад Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, залишається працювати до завершення шестирічного строку.

Нагадаємо, що Європейський Союз створює єдиний цифровий простір. Для цього там класифікували онлайн-платформи, знайшли спосіб підтримати локальні й малі компанії у конкуренції із глобальними та подбали про інтереси користувачів та бізнесу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY